Coaching voor kinderen, jongeren
& hun (bonus) ouders

Informatie

In mijn praktijk praat ik niet over problemen, omdat alles er mag zijn. We lopen in het leven tegen uitdagingen aan die we moeten overwinnen om verder te kunnen groeien.
Als je kind ander gedrag laat zien dan je gewend bent van je kind, dan zit daar vaak een oorzaak achter. Het gedrag laat ons vaak weten dat er een uitdaging is.
Het gedrag van je kind kan voor veel onrust zorgen binnen het gezin en/of op school. Maar het kan je kind ook belemmeren in zijn of haar ontwikkeling.

Samen met je kind en jullie als (bonus) ouders gaan we opzoek naar de uitdaging. De uitdaging kan verschillende oorzaken hebben. Je kind kan nog in de verwerking zitten van een scheiding, in de verwerking zitten van een verlies. Maar je kind kan ook gevoelig zijn (voor zijn omgeving) en alle prikkels oppakken zonder dit écht goed te kunnen verwerken. Tijdens de sessie ga ik spelenderwijs samen met je kind achter de oorzaak komen, van daaruit werken we aan een oplossing/verwerking.   

Bij ander gedrag kun je denken aan:
- Slaap problemen.
- Moeite met het uiten van emoties of juist extreme uiting van emoties.
- Angsten.
- Gevoelig met kleren, bijvoorbeeld naadjes, randjes, labels.
- Moeilijke eter, bijvoorbeeld geen stukjes in het eten willen etc.
- Onzeker, laag zelfbeeld.
- Problemen/zorg op school, zowel sociaal als cognitief.

Mijn coaching is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren tot 18 jaar. In mijn coaching vind ik de samenwerking met (bonus) ouders erg belangrijk. Samen bereiken we meer dan alleen!

Ook als je als (bonus) ouders adviezen wilt of vragen hebt, ben je van harte welkom bij Happy Talk. Neem gerust contact op met mij als je wilt sparren met betrekking tot een uitdaging en/of een vraag. Dit kan telefonisch maar je bent ook van harte welkom in mijn praktijk in Apeldoorn. Mocht je in de omgeving van Apeldoorn wonen, is een afspraak op locatie ook mogelijk.


Het begeleidingstraject

Het begeleidingstraject zal altijd starten met een intakegesprek. Het intakegesprek wordt met (bonus) ouders, kind en mij gehouden. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de hulpvraag en het uiteindelijke doel.
Wanneer je kind en jullie ervoor kiezen om verder met mij het traject te volgen, gaan je kind en ik samen achterhalen waar de kern van de uitdaging ligt. Van daaruit maken we een plan om het gestelde doel te bereiken.
Het aantal sessies wat plaats zal vinden is afhankelijk van de uitdaging waar je kind tegen aanloopt.

De sessies kunnen op locatie, bijvoorbeeld op school, worden aangeboden maar het kan ook plaatsvinden bij mij in de praktijk in Apeldoorn. Een locatie buiten Apeldoorn is ook mogelijk. Dit zal altijd in overleg met jullie als (bonus) ouders besloten worden.


Scheiding Rouw verwerkingZelfvertrouwen