Coaching voor kinderen, jongeren
& hun (bonus) ouders

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Iris Bonekamp en ik woon met veel plezier in Apeldoorn.
Sporten doe ik heel graag. Naast het geven van turnlessen aan kinderen, sport ik zelf ook regelmatig. Verder houd ik erg van gezelligheid met familie en vrienden.

Naast kindercoach ben ik ook leerkracht in het basisonderwijs. Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de PABO. Sinds 2011 werk ik als leerkracht op basisschool Hertog van Gelre in Apeldoorn, daar heb ik les gegeven aan alle groepen.

In de klas merkte ik vaak dat kinderen tegen kleine uitdagingen aanliepen. Zoals een conflict in de ochtend thuis omdat de sokken niet lekker zaten en papa en/of mama dit niet begrepen. Of dat een kind in de klas alle gevoelens voelde van anderen en daardoor niet meer geconcentreerd mee kon doen met de les. De prikkels die het kind binnen kreeg kon ze niet goed verwerken. Of dat de dag net wat anders loopt dan een kind had gedacht en daarin moeilijk kan schakelen.
Wanneer ik dergelijke uitdagingen opmerkte en even met de kinderen een korte oefening deed of alleen al naar het verhaal van het kind te luisteren. Écht te luisteren, kon dit al een wereld van verschil opleveren voor het kind. Maar ook zeker voor mij als leerkracht, ik had vaak weer een geconcentreerd en gemotiveerd kind in de klas.

Ook kreeg ik steeds vaker terug van ouders, collega's, vrienden en familie dat ik de kinderen zie zoals ze zijn. Dat kinderen zich op hun gemak voelen bij mij.
De sfeer in mijn klas wordt beschreven als open, fijn, gezellig en met veel humor. Er heerst een rust waardoor er ruimte ontstaat voor iedereen om zich te laten zien en van zich te laten horen! Dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in mijn klas doordat ik snel zag/zie als een kind ergens tegenaan loopt en hier direct op in speel.

Hierdoor werd het voor mij heel duidelijk dat ik de kinderen nog beter wilde helpen in de persoonlijke ontwikkeling. Want een kind komt immers tot leren wanneer het goed en lekker in zijn of haar vel zit én gezien wordt!
Dit maakte dat ik in 2016 de opleiding tot kindercoach ging volgen bij de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel.

En ik kan je zeggen, dit was de beste beslissing ooit! Ik leerde niet alleen ontzettend veel over mijn eigen ontwikkeling maar ook over hoe ik kinderen nog concreter kan helpen met kleine oefeningen. Alles was direct toepasbaar in de klas. Hierdoor kregen de kinderen nog meer de ruimte om zich te ontwikkelen in hun persoonlijke ontwikkeling maar ook op alle vakgebieden.

Nu denk je vast, waarom blijf je dit niet doen in de klas? Ik merk dat de klassen steeds groter worden (meer kinderen in de klas), prestaties steeds belangrijker worden. En ik steeds minder de tijd en ruimte krijg om kinderen individueel of in kleine groepjes te helpen bij dingen waar ze tegenaan lopen. In mijn praktijk heb ik alle tijd en ruimte om de kinderen de aandacht te geven die ze echt verdienen!

Om mijzelf ook goed te blijven ontwikkelen en hierdoor de kinderen optimaal te kunnen helpen, volg ik met regelmaat opleidingen, cursussen en congressen met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen en het bieden van de juiste hulp bij verschillende uitdagingen.

Ik ben met mijn praktijk aangesloten bij Beroepsvereniging voor Kindercoaches Adiona.


Iris BonekampBeroepsorganisatie